Земјотресот според сервисот ЕМСЦ, бил на 14 југозападно од Костур, Грција.

Потресот е почуствуван во југозападна Македонија.

Граѓаните според првичните коментари објавени на сервисот го оценуваат како многу силен и долг потрес.

Повеќе информации за евентуални штети и потточна локација/епицентар наскоро…