Словенечки пожарникари денеска со локалната противпожарна единица изгасија опожарена куќа во Берово.

Покрај опожарена куќа, словенечките пожарникари учествуваа и во гаснењето на шумскиот пожар во Малешевско-пијанечкиот регион.