-Тука станува збор за различни групи на луѓе, а процесот беше целосно изманипулиран во тој еден час додека траеше протестот пред Собранието, а протести имаше и за време на шарената револуција, јас го разбирам револтот,актот на влегувањето во Собранието е нешто различно од организирана акција, но Русковска не го доведе во прашање членот 314 за уништување на објекти од поголемо значење за кој е предвидено казна затвор од четири години, вели Василевска.
Василевска вели дека треба да има повторено судење за овој случај.
Ако ова беше териристичко загрозување на уставен поредок тогаш што беше избор на претседател на Собранието со мобилни телефони за кое и до ден денеска немаме записник, дали тоа не е уставно загрозување-праша Василевска.