Финанскиот експерт Хауард Рубин кој беше десна рака на Џорџ Сорос и негов сметководител е обвинет за злоставување на жени во садомазохистички сеанси во неговиот луксузен пентхаус во Њујорк.

Обинителството неговите активности ги опишал како „сексуален притвор“ на Менхетен.
66 годишниот Рубин имал свои фетиши за време на сексуалната игра и помагалата се пронајдени од страна на полицијаата.

Тој сакал насилен секс и неколкумина од жртвите биле врзувани и претепани за време на чинот.

Жртвите сега бараат 18 милиони долари оштета. Тие преходно потпишувале договор дека ќе молчат за тоа што им го прави Рубин. Од ноќ добилале 5.000 долари, а за кршење на договорот морале да платат половина милион долари.