По заминувањето од Крушево веднаш дојдов во Ранковце кадешто македонската полиција е на терен и помага во гасењето на пожарите, напиша вечерва министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски на Фејсбук.

Граѓаните, посочува, не се сами, државата е со нив.

– Ќе ги искористиме сите расположливи средства и ќе сториме сè што можеме да ја спречиме огнената стихија низ целата држава, пишува Спасовски.

По заминувањето од Крушево веднаш дојдов во Ранковце кадешто македонската полиција е на терен и помага во гасењето на…

Posted by Oliver Spasovski on Monday, August 2, 2021