Новите правила ќе стапат во сила во понеделник, а според најавите, исполнетоста ќе се зголеми од 80 на 90 отсто, односно до 40.000 гледачи наместо 25.000 колку што беше досега, за стадионите и на 12.000 гледачи за затворените сали, доколку постои можност за онлајн издавање билети.

Доколку не постои ваква можност, стадионите ќе бидат исполнети со 70 проценти од капацитетот и најмногу 15.000 гледачи, а затворените сали со најмногу 4.000 гледачи.

На спортските натпревари во Грција, дозволен е влез само за вакцинирани или за лица кои прележале Ковид-19.