Во изминатите 24 часа во Србија на корона вирус се тестирани 29365 граѓани, од нив позитивен тест имале 12559 лица.

Од последици предизвикани од вирусот корона починале 19 граѓани.

Во болниците низ Србија во моментов на респиратор се вклучени 88 пациенти.