Како што информираат од Министерството за внатрешни работи, осомничениот, на 29 септември го привеле полициски службеници од Одделот за криминалистичка полиција – Сектор за општ и насилен криминал при МВР по добиено барање од Интерпол Белград, а во координација со Секторот за меѓународна полициска соработка, СВР Куманово, ОВР Кавадарци и РЦ за ГР Север.

Приведениот српски државјанин А.Ф. (43) од Пожаревац во Република Србија е осомничен за сторено кривично дело „свирепо убиство“ на неговиот брат и е предаден на полициските служби на Република Србија за понатамошна постапка.