Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ, Тимчо Муцунски и Бојан Стојаноски, денеска остварија средба со граѓаните на општина Ѓорче Петров.

На истата се разговарало за новопредлжените реформи на министерката Мила Царовска.

Заедно со Timco Mucunski се сретнавме со образовните работници и родителите од Ѓорче Петров, разговаравме за предлог реформите на владата за образованието.

ВМРО – ДПМНЕ е за реформи во образованието, ама реформи донесени со широка дебата и консензус, реформи кои ќе го подобрат македонскиот образовен систем, а пред се кои нема да го нарушат македобскиот идентитет и државност.

Ќе продолжиме на терен со сите граѓани, од сите сфери на општеството.

ВМРО – ДПМНЕ има решенија за проблемите во Република Македонија !, напиша Стојаноски.