Градоначалникот на Ѓорче Петров преку статус на Фејсбук пишува дека општина Ѓорче Петров со поддршка на реализацијата на интернационалниот карате „Ѓорче куп 2022“.

-Општина Ѓорче Петров со поддршка на реализацијата на интернационалниот карате „Ѓорче куп 2022“.

🥋 Карате клубот Ѓорче Петров одбележува 30 години постоење, 50 години карате како спорт во Ѓорче Петров.

🤝 Честитам на одличната организација на доајените на овој спорт Г-дин Зоран Најдановски и Г-дин

Радован Василевски, пример како со посветеност, труд и љубов кон спортот се остваруваат врвни резултати, стои во неговиот пост на Фејсбук.