Владата конечно ја објави листата на хонорарци. Иако првично од таму велеа дека тие се тајни, потоа под притисок на јавноста изјавија дека ќе ги објават денеска. Меѓу нив има и познати и непознати имиња.

Од Владата велат дека листата професионални соработници потврдува дека нема „тајни хонорарци“, туку транспарентно ангажирани стручни лица за извршување задачи за Владата преку кои институциите им служат на граѓаните. Меѓу нив се Ванчо Узунов, Петрит Сарачини, а целосната слика на линкот подолу

https://vlada.mk/angazmani-avtorski-dogovori