Тасевски вели дека ни во камено време не се случувало ова, а обвинува дека власта свесно го направила ова.

Како бе може да ги казнувате оние што не извадиле возачка со префиксот Северна козоебина, како да немаат возачка?
Свесно направивте хаос со документите.
За ова треба јавно да ве напупиме. Реденка.
Во камено време, кога неандерталците живееле во орди не било вака.
Калакурница од се направивте.
И од народ и од држава
Ова вашето десет наредни влади нема да го исчистат што го посравте, пишува Тасевски.

Тој завршува со прашање.

Па уште сакате на власт да останете?, прашува актерот

Граѓаните се гневни на властите за промената на личните документи. Хаос е по пунктовите за промена на документите кои се уште се во важност.