На 08.01.2022 во 11,55 часот било пријавено дека на подрачјето на Кисела Вода во маркет бил нарушен јавниот ред и мир со меѓусебна пресметка помеѓу К.А.(28) и О.А.(30) двајцата од Скопје. Сочинети биле записници за констатиран прекршок по чл.11 од ЗППЈРМ.