Како што објави „Блиц“ Таткото Владан Џ. (61) со ловечка пушка го усмртил својот син Драган Џ. (24), по што си го одзел животот.

Според првичните информации, се се случило на горниот кат од семејната куќа каде што Владан пукал со пушката, за која немал дозвола.

Притоа го убил синот, кој во тој момент спиел, по што си пукал самиот на себе во главата.