– УЕФА е воодушевена што може да забележи зголемување на капацитетот на Вембли за разигрување до 50% од вкупниот број. Во моментов разговараме со локалните власти за да им дозволиме на навивачите да присуствуваат на натпреварите користејќи ригорозен тест и концепт на „меур“ што значи дека тие нема да бидат во Велика Британија повеќе од 24 часа и ќе патуваат само во одобрени возила.

Го разбираме притисокот со кој се соочува владата и се надеваме дека можеме да донесеме задоволителен заклучок за нашите разговори за ова прашање. Секогаш постои план за вонредни состојби, но ние сме убедени дека последната недела средбите ќе се играат во Лондон, се вели во соопштението.

Претходно беше објавено дека УЕФА може да го премести финалето од стадионот Вембли на „Арената Пушкаш“, доколку британските власти не го подигнат карантинот за ВИП гости.