Австрискиот репрезентативец Марко Арнаутовиќ ја дозна казната поради инцидентот со Езгјан Алиоски по прославата на третиот гол, кога му се нафрли и го навредуваше на национална основа.

Дисциплинската комисија на Европската куќа на фудбалот (УЕФА) реши да го казни Арнаутовиќ на само еден натпревар, па тој нема да може да ѝ помогне на Австрија во следниот меч против Холандија.