„Ги бараме повторно претходните мерки за слободен влез на невакцинирани и вакцинирани бидејќи со моменталните мерки се создава само поделба на граѓаните. Ние не сме тие што ја шириме короната и затоа бараме Владата да го прифати нашето барање. Во спротивно ќе настапиме и со поостри мерки“, стои во објавата на Угостителското здружение од Струмица, кои додаваат дека овие години се на постојан удар, и дека е време Владата да донесе нови мерки кои ќе бидат и во нивна корист.