Екипата на Радио Лидер објави дека е украден коњ на МВР. Сепак, украдениот коњ кој се чувал во Хиподром, но животното кое чини навистина висока сума е украдено од непознат сторител.

Вредноста на ова животно кое го поседува полицијата е над 50.000 евра, затоа што се работи за професионално трениран коњ кој и помага на полицијата.