На подрачјето на Секторот за внатрешни работи Скопје на вечерва со почеток од 19:00-21:00 часот Бригадата за противпожарна заштита на Град Скопје заедно со единици од Министерството за внатрешни работи ќе извршат презентација на противпожарна скала на ул.“11 Октомври“, соопштија од МВР.

– За таа цел затворени за сообраќај почнувајќи 18:00 часот до завршување на настанот ќе биде ул.11 Октомври на потег од бул.“Кочо Рацин“ до ул.“Крушевска Република“, информираат од МВР и апелират до граѓаните да ги почитуваат наредбите што ги издаваат полициските службеници.