Вчера премиерот Зоран Заев изјави дека Македонија ќе ја почитува одлуката на УНЕСКО, каква и да биде таа.

Инаку, Босна и Херцеговина предложи Охрид да добие дополнителни две години да ги спроведе препораките, меѓутоа Норвешка е таа која се спротивставуваше на овој предлог.