– Чешка е во тешка ситуација поради неправилната дистрибуција спроведена од Европската комисија, рече Сијарто.

Тој посочи дека благодарение на навремената набавка на унгарската влада од големи количини вакцини од истокот, неговата земја е „во првите редови“ според бројот на вакцинирани, пренесува МТИ.