Корона вирусот во последните 24 часа во Србија е потврден кај 14.519 лица, а во исто време како последица на овој вирус починале 61 лице.

Тестирани се 31.407 лица. На респиратор се приклучени 151 пациент.

Хоспитализирани 4.113 пациенти.