Хеликоптер на МВР вчера и денеска исфрли над 45 тони вода врз пожарот кај село Милетино.

Во текот на вчерашниот ден хеликоптерот на МВР учествуваше во гасење на пожарот со исфрлени над 20 тона вода.

По барање на Центарот за управување со кризи денеска хеликоптерот на МВР Белл-212 повторно учествуваше во гаснење на пожарот и исфрли преку 25 тона вода.