Поради планирани технички интервенции во електро дистрибутивната мрежа, на ден 22.11.2022 година без електрична енергија ќе бидат повеќе скопски улици.

Регионалниот центар за управување со кризи на Скопје, врз основа на добиените информации од ЕВН ги известува граѓаните дека:

Поради планирани технички интервенции во електро дистрибутивната мрежа, на ден 22.11.2022 година ( вторник ), без електрична енергија ќе бидат следните корисници:

– Во период од 11,00-13,00ч. дел од ул. Горноврановска о. Аеродром;

– Од 10,00 – 14,00ч. дел од ул. Ибе Пликуќа и ул. Манчу Матак о. Ѓ. Петров;

– Од 08,00 – 14,45ч. дел од ул. Христо Татарчев бр. 19 и бр. 15 о. К. Вода;

– Од 09,00 – 14,00ч. дел од потрошувачите на ул Леринска о. Карпош;

– Од 12,00 – 15,00ч. дел од ул. Иван Козаров бр. 56,58 и 60 о. К. Вода и

– Од 08,30 – 14,00ч. ул. Есеинова помеѓу 3та Македонска бригада и СЕАВУС о. Аеродром, информираат од ЦУК.