Премиерот Зоран Заев и лидерот на Алтернатива Африм Гаши утре попладне повторно ќе се состанат, потврдуваат од СДСМ за Канал 5.

Од СДСМ не кријат дека се подготвени да отстапат министерски места за Алтернатива, но немаат конкретен одговор кои ресори би ги отстапил СДСМ. Поделбата на ресорите ќе зависи од преговорите, вели Стефан Васев од СДСМ за Канал 5.

Кон што конкретно цели Алтернатива останува непознато, иако во јавноста се шпекулира дека апетитите се движат на ниво на едно до две министерски и повеќе директорски места.