Овојпат најден е трет донор, откако претходно тоа го сторија семејствата на Емилија Динева и Верица Белчовска. На двајца пациенти дополнително ќе им се трансплантираат бубрези.

Утрово во 6:33 часот започна процесот за третата трансплантација на срце во историјата на нашата земја. ❤️ На двајца…

Posted by Венко Филипче on Saturday, May 29, 2021