Возрасните граѓани ќе добијат бесплатна заедничка марихуана кога ќе ја примат вакцината.

Државниот одбор за алкохолни пијалоци и канабис објави дека кампањата наречена „Здружена за вакцина“ стапи на сила веднаш. Ќе трае до 12 јули, пренесува Њујорк Тајмс.

За луѓе постари од 21 година, продавниците со канабис ќе обезбедат еден зглоб кога ќе ја примат првата или втората доза на вакцината.

Акцијата се однесува само на цигари од марихуана, а не на други производи од канабис.

Ова е најновиот меѓу многуте стимулации за вакцинација во Вашингтон. Претходните вклучуваа бесплатни билети за спортски настани и лотарија во вкупна вредност до 1 милион американски долари.

Пред само неколку недели, Одборот за алкохол и канабис во Вашингтон им обезбеди на жителите бесплатно пиво, вино или коктел со доказ за вакцинација.

Најновата промоција што ја започна Вашингтон го рефлектира мноштвото единствени стимулации за вакцинација што се нудат низ целата земја. Оваа земја не е прва што нуди стимулации.

Слична акција најави и федералната држава Аризона.