Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, по добиеното известување од ЕВН, ги известува граѓаните дека, поради технички зафати во електро дистрибутивната мрежа, без електрична енергија ќе останат:

На ден 06.06.2023 година (вторник):  од 09:30 до 13:30 часот, корисниците од селата: Буковиќ, Раовиќ, Паничари и Ласкарци. (Oпштина Сарај)

На ден 07.06.2023 година (среда), без струја ќе останат:

• од 07:50 до 15:30 часот, корисниците од селата: Мршевци, Бујковци, Бучинци, (Општина Илинден) и с. Грушино. (Oпштина Арачиново)
• од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од селата: Бродец, Малино, Брест и Танушевци, (Општина Чучер Сандево) и с. Љубанци. (Oпштина Бутел)
• од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од ул. Румена Хаџипанзова во нас. Драчево. (Општина Кисела Вода)
• од 09:30 до 11:30 часот, корисниците од делови од улиците: Виктор Иго, Емил Зола и Невена Георгиева Дуња. (Општина Кисела Вода)
• од 09:30 до 13:30 часот, корисниците од дел од ул. Анкарска, поточно згради бр. 21, 23 и 33. (Општина Карпош)
• од 10:30 до 14:00 часот, корисниците од дел од ул. Фјодор Достоевски. (Општина Карпош)
• од 12:00 до 15:00 часот, корисниците од дел од ул. Ринхини. (Општина Карпош)