Плановите, кои, наводно, биле потврдени од НХС и владини извори, вклучуваат една доза од вакцината на Фајзер/Бионтек за деца над 12 години, кога ќе почне учебната година, пишува Индипендент.

Идејата потекнува од Заедничкиот комитет за вакцинација и имунизација, а особено ветуваат тестовите на Фајзер врз деца – фармацевтската компанија објави дека вакцината е 100 проценти ефикасна кај деца на возраст од 12 до 15 години