Американската амбасадорка во земјава, Кејт Мери Брнз како и повеќето македонски граѓани, ги практикува обичаите на земјава. Таа, како и поголем дел од населението подготвува ајвар во месец октомври.

-Сезона на ајвар во резиденцијата на нашата амбасадорка со специјалниот “Ред Дог“ ајвар. Кои се вашите омилени традиции за храна?, стои во објавата на американската амбасада.