Фронтменот на групата „Рибља чорба“, Бора Ѓорѓевиќ, бил донесен во Белградскиот центар за итни случаи со брза помош синоќа во доцните вечерни часови. Во придружба на менаџерот и пријател Бане Обрадовиќ, пејачот бил примен во собата за итни случаи поради уролошки проблеми – објавија српските медиуми.

Бора Чорба се огласи со видео порака

„Луѓе, стои на тарабата пишува … па се залетуваш и се кршиш. Секако дека сè е во ред, ние сме како ловџиски пушки и едвај чекаме да дојдеме кај вас и да свириме. Вечерва во Крагуевац, утре во Скопје… „Подготвени сме, вежбавме, звучиме одлично, се гледаме, Бора ве сака“, рече тој