Реакциите на македонската јавност не дозволија да играме со новиот дрес, притисокот ја принуди ФФМ да го повлече и да го врати стариот со кој ги забележавме и најголемите успеси.

За дресот со сонцето пристигнуваат пофалби од сите страни, а една од оние кои имаат најголема тежина е од ЕСПН.