Според првичните информации на Министерството за внатрешни работи, засега нема повредени во инцидентот.

Станува збор за приватен магацин во кој главно се складира хартија и картони.

Повремено пука стакло и се слушаат помали детонации. Реонот е блокиран, а во тој дел од градот е создаден метеж бидејќи полицијата го пренасочува сообраќајот.

На местото на пожарот се наоѓаат 13 пожарникарски возила и 46 пожарникари кои се обидуваат да го изгаснат големиот оган.