Инцидентот се случил додека на говорницата бил пратеникот на владејачката партија „Граѓански договор“, Ајк Саркисјан кој ја критикувал работата на претходните министри за одбрана.

По вербалната расправа кон него било фрлено со пластично шише, а пратеникот возвратил на истиот начин.