На советот на YEPP, којшто се одржуваше од 21 до 24 октомври, имав можност да им го образложам делот од програмата што се однесува на младинската политика и проектите за поддршка на млади во општините и Градот Скопје, стои во Фејсбук статусот на Борис Шамбевски од ВМРО-ДПМНЕ.

Тој напиша тие политики како и политиката на независната кандидатка за градоначалник на Скопје, Данела Арсовска добија силна поддршка од советот на YEPP.