Дефанзивецот на Рома се повреди на мечот со Белгија, а анализите утврдија дека тој ја повредил Ахиловата тетива.

Опоравувањето се очекува да трае од пет до шест месеци, а до повредата Спинацола беше еден од најдобрите „азури“ на шампионатот.

Сега е објавено видео на кое се гледа како ја пее химната на Италија со неговиот син Матијас, непосредно пред натпреварот помеѓу Италија и Шпанија во полуфиналето на Европското првенство.