Во извештајот „Ал Алрама“, се наведува дека освен петте жртви, има и повредена и жена. Спасувачите извлекле и три преживеани кои се пренесени во болница, а не е познато дали има уште луѓе меѓу урнатините.

Не е познато што предизвикало рушење, но АП додава дека вакви несреќи не се необични со оглед на лошите градби во оваа земја.