На средбата со Ердоган Зоран Заев направи уште еден од многубројните гафови.Кога турскиот претседател му подаде лакт да направат корона поздрав, Заев наместо и тој да го подаде лактот се фаќаше за срцето што е негова специјалност.

Потоа, Ердоган виде не виде го доближа до него барем да се фотографираат.