Николоски истакнува дека Унгарија е силен поддржувач на евроинтеграциите на Македонија, а министерот за надворешни Петер Сијарто силно се залага за почеток на преговори со ЕУ.

– Со вистински пријатели заедно ќе успееме во оваа битка и заедно со македонскиот народ ќе ги поправиме штетите кои ги направија Заев и власта, пишува Николоски.

Средба со министерот за надворешни работи на Унгарија, Петер Сијарто

Вчера во Луксембург остварив средба со големиот пријател на Македонија, министерот за надворешни работи на Унгарија, Szijjártó Péter . Унгарија е силен поддржувач на евроинтеграциите на Македонија, а министерот за надворешни Петер Сијарто силно се залага за почеток на преговори со ЕУ. Со вистински пријатели заедно ќе успееме во оваа битка и заедно со македонскиот народ ќе ги поправиме штетите кои ги направија Заев и власта.

Posted by Aleksandar Nikoloski on Wednesday, June 23, 2021