Сепак, пред малку од армијата на Велика Британија стигна соопштение со кое ги демантираат тврдењата на Русија. Според Кралската морнарица, никакви истрели не биле упатени према воениот брод, а тој не нарушил ничив суверенитет и поминувал низ украински територијални води.

Станува збор за овој брод на британската Кралска морнарица кој се наоѓаше во украинското пристаниште во Одеса.

А еве и делумно видео од инцидентот објавено на социјалните мрежи: