Пратеникот Бране Петрушевски најпрво рече дека тој бил првиот кој објавил за одморот на Драги Рашковски и продолжи да зборува за раскошот во којшто живее овој, веќе поранешен, службеник.

– Како може некој со службеничка плата да живее во таков раскош?, прашува Петрушевски.

Понатаму новинарот Златев го прочита документот како Рашковски со даде оставка, а тоа може да го прочитате во продолжение.

Петрушевски за оставката на Рашковски вели дека е бегање од одговорноста.

Новинарот Златев, заедно со пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Петрушевски, заклучија дека оставките во Македонија се начин како еден човек да се спаси од кривична одговорност.

– Оставката е морален чин, заклучи Златев.