Од ден на ден расте бројот на загинати и повредени по меѓусебните рекетирања, а денес пристига уште една ужасна вест.

Конфликтот меѓу Палестина и Израел премина во војна, па голем број луѓе и деца го загубија животот во претходните денови, а има и многу повредени, меѓу кои е и поранешниот фудбалер на Вардар, Ибе Зито Огбона.