Полицијата била во близина кога го забележала напаѓачот како застрелува четири лица околу 4 часот наутро. Полицијата го погодила осомничениот, 30-годишен маж, кој е префрлен во болницата Харлем со полесни повреди. Се очекува тој и останатите застрелани лица да преживеат. Мотивот за нападот уште не е познат.