Огнот се прошири од магацинот до соседната зграда. Вкупната површина на пожарот е 150 квадратни метри. „Огнот зафати петарди и други направи исполнети со барут, соопшти Службата за итни ситуации.

– Складиштето со пиротехника гори, се слушаат експлозии, изјави очевидец на пожарот за агенцијата ТАСС, додавајќи дека пожарот од магацинот се проширил и на соседната зграда.

Противпожарните екипи пристигнале на лице место, но побарале дополнителни единиците, бидејќи пожарот е надвор од контрола.