Сотир Костов вели дека додека Мицкоски лежел на болнички кревет му се случиле две големи работи, но баш тоа го направило појак.

– Тоа што не може да те убие, те прави посилен, вели Костов за Христијан Мицкоски.

Сотир Костов вели дека Мицкоски имал две закани: Мериот коалиција и Заев. Повеќе за ова може да видите за ова од видеото во продолжение.