Кандидатот за претседател на државата од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Силјановска-Давкова преку видео порака попладнево се заблагодари на македонскиот народ за поддршката која и ја дадоа во голем број само за еден ден.

Голема благодарност за поддршката! Мислам дека е во прашање човечки и граѓански пркос, меѓутоа уште повеќе надеж дека пред нас се големи промени.

Мислам дека е тоа знак за длабоки реформи. Уште еднаш се докажа дека овој народ не заслужува ваква власт. Народот легитимира, народот делегитимира. Јас сум му бескрајно благодарна за легитимацијата.

Верувам дека речта е прва и дека веројатно и тие веруваат дека она што го зборувам ќе го направам!“, стои во нејзината објава на „Фејсбук“.