Пакистанското Министерство за внатрешни работи соопшти дека сите лица се спасени од жичарницата која висела над пропаст на висина од 400 метри во северозападен Пакистан.

Пакистанското Министерство за внатрешни работи соопшти дека сите лица се извлечени од жичарницата која висеше над пропаст на висина од 400 метри, јави „Би-Би-Си“.

Спасувачката операција во која беа вклучени командоси од армијата на Пакистан е официјално завршена.

На жичницата утринава кога децата оделе на училиште пукнале жици, а внатре имало и наставник кој пријавил се и повикал помош. Внатре имало осум лица и за среќа сите се спасени.