На социјалните мрежи се појави видео кое предизвика бурни реакции на јавноста. Српски турист зборува дека Охрид бил српски град во минатото и тоа ќе се случи повторно во иднина, објави СкопјеИнфо.

Туристот вели дека Охрид ќе стане српски град кога ќе се разбуди свеста кај неговите сограѓани, а притоа во видеото зборува и за други историски моменти за Србија.