На денешната емисија „Еспресо со Златев и Боцевски“ зборувавме за трагикомичната ситуација околу новиот директор на Бирото за метрологија која мислел дека тоа е наука за времето, метеорологија.

Авдуљ-Селам Селами, екс заменик-директорот на УЈП, како нов директор на Бирото за метрологија призна дека мислел оти оваа државна институција ги следи метеоролошките промени и дека ова е наука за времето, па оваа „несекојдневна“ изјава ни беше тема на нашето утринско издание.

Во продолжение може да погледнете кој е нашиот став на оваа тема.