Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, присуствуваше на свеченото примопредавање на новиот брз воз „Stadler Kiss“ на компанијата „Stadler Busnang AG“.

Внатрешноста на новите брзи возови наликува на авион – седиштата се удобни, а внатрешноста е модерна и пријатна.

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, на својот Инстаграм објави видео од возови кои ќе ги има само Србија.

„Ова покажува колку сите успеавме да ја промениме земјата во изминатите неколку години, колку можете да направите кога верувате во себе, кога верувате во својот народ и кога верувате во своите способности“, напиша Вучиќ на Инстаграм.